add

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

ΦΑΣΟΛΑΔΑ

Φασολάδα
  • Υλικά
•    500 γραμ. φασόλια ξερά
•    1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•    2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
•    σέλινο ψιλοκομμένο
•    1/2 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας 
•    1/2 ποτήρι λάδι
•    αλάτι - πιπέρι
•    λίγο μπούκοβο ή 1 καυτερή πιπερίτσα
•    1 λουκάνικο Τρικάλων κομμένο ροδέλες


  • Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε από βραδύς τα φασόλια σε νερό.
Την άλλη μέρα πετάμε το νερό αυτό και βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα φασόλια μαζί με νερό (περίπου 1 λίτρο) να βράσουν.
Εγώ δεν τα μουσκεύω μιας και είναι φασόλια από το χωριό και δεν χρειάζονται μούλιασμα.
Τα σιγοβράζουμε στο 2 για 2 ώρες περίπου, προσέχοντας να έχει πάντα νερό στην κατσαρόλα μας.
Μόλις μαλακώσουν τα φασόλια αρκετά, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός του αλατιού και τα λουκάνικα.
Το αλάτι το βάζουμε στο τέλος για να μην σκληρύνουν τα φασόλια.
Τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τα λουκάνικα και μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στην φασολάδα μας.
Όταν φτάσει στο επιθυμητό χύλωμα και τα φασόλια είναι έτοιμα, ρίξτε το αλάτι και αφήστε για 5 λεπτά ακόμα με κλειστό μάτι.
  • Tips:
•    Μαγειρεύουμε προς το τέλος χωρίς καπάκι για να χυλώσουν.
•    Δοκιμάστε να μην βάλετε σάλτσα ντομάτας και να γίνει μια φασολάδα άσπρη. 
Σας υπόσχομαι ότι είναι πεντανόστιμη..


Καλή επιτυχία!


himaira.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου