add

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

zυμαρικά με φακές και λουκάνικο

zυμαρικά με φακές και λουκάνικο

Ζυμαρικά με φακές και λουκάνικο
Μια κρύα και βροχερή μέρα σαν αυτή, η διάθεση επιβάλει ένα φαγητό ζεστό, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά, σε σχέση με τα συναισθήματα που σου προκαλεί. Η ακόλουθη συνταγή είναι αυτό που λέμε comfort food, ένας συνδυασμός μερικών από τα πιο αγαπημένα υλικά με τα οποία μεγαλώσαμε και αγαπάμε. Είναι πολύ εύκολη και απλή και σίγουρα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας χειμωνιάτικα πιάτα.

Υλικά
150γρ. φακές
300γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε μικρά κομμάτια
150γρ. ζυμαρικά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
λίγο φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
2 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
λάδι

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και το μισό άνηθο. Προσθέτετε το λουκάνικο και σοτάρετε για λίγο ακόμη.
2. Προσθέτετε τον ζωμό και τη ντομάτα και αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση. Ρίχνετε τις φακές και τα φύλλα δάφνης και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το φαγητό και το αφήνετε να βράσει για 45 λεπτά.
3. Σε άλλη κατσαρόλα βράζετε τα ζυμαρικά al dente και όταν είναι έτοιμα τα ρίχνετε στις φακές και τα αφήνετε να βράσουν για 1-2 λεπτά ακόμα όλα μαζί. Αν είναι πολύ στεγνό ρίχνετε λίγο νερό από τα ζυμαρικά.
4. Σερβίρετε και πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο άνηθο.
queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου