add

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

food+dring//ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ


ΜΟΥΣΑΚΑΣ
2 κιλα μελιτζανες φλασκες
1 κιλο κιμα
1 φλυτζανι λευκο κρασι
1 ξυλακι κανελας
2 κρεμμυδια ψιλοκομμενα
1 κουτι ντματακια ψιλοκομμενα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμενο
1 λιτρο λαδι
Αλάτι-πιπέρι
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1-1/2 λιτρο γαλα
6 κουταλιες μαργαρινη η’ βουτηρο
8 κουταλιες αλευρι
2 αυγα
Αλάτι-πιπέρι-μοσχοκαρυδο
Τυρι τριμμενο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενετε τις μελιτζανες και τις κοβετε σε φετες,αλατιζετε και αφηνετε σε ένα τρυπητο να ξεπικρισουν.Εν τω μεταξυ ετοιμαζετε τον κιμα.Σοταρετε το κρεμμυδι με το σκόρδο,και τον κιμα .Σβηνετε με το κρασι.Προσθετετε στον κιμα τη ντομάτα,αλατοπιπερο,το ξυλακι κανελας και μαγειρευετε μιση ωρα περιπου.Σε καυτο λαδι τηγανιζετε ελαφρα τις μελιτζανες και τις τοποθετειτε σε αποροφητικο χαρτι για να στραγγιξουν τα λαδια.
Ετοιμαζετε τη μπεσαμελ ωε εξης:Βαζετε σε κατσαρολα το βουτηρο,να λιωσει (όχι να καψει ) σε χαμηλη φωτια.Ριχνετε το αλευρι και ανακατευετε με ξυλινη κουταλα για λιγο να μαγειρευτει το αλευρι,να ροδισει.Ριχνετε τοτε το γαλα  (το οποιο εχετε ζεστανει ) και αφηνετε να βρασει και να δεσει ανακατευωντας συνεχεια με το συρμα,να μη σβολιασει.Οταν είναι ετοιμη η κρεμα κατευαζετε από τη φωτια και προσθετετε το αλατοπιπερο ,το μοσχοκαρυδο,και τα αυγα ανακατευωντας με γρηγορες κινησεις να μην ψηθει το αυγο.Τελος ριχνετε ανακατευωντας και λιγο τριμμενο τυρι.
ΣΥΝΑΡΜ ΟΛΟΓΗΣΗ
Λαδωνετε ελαφρα ένα ταψι και στρωνετε μια σειρα μελιτζανες,και από πανω τη μιση ποσοτητα του κιμα.αλλη μια στρωση μελιτζανες άλλη μια στρωση με τον υπολοιπο κιμα.Τελος από πανω απλωνετε τη μπεσαμελ,πασπαλιζετε με το υπολοιπο τυρι και ψηνετε σε μετριο φουρνο για περιπου 40’ μεχρι να ροδισει το φαγητο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου