add

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΖΥΜΗ ΠΑΣΤΑ ΦΛΟΡΑ food+dring.page συνταγες

Η ζυμη αυτη ειναι μεγαλης σημασιας στη ζαχαροπλαστικη καθως αποτελει τη βαση για τις πιο πολλες γλυκιες ταρτες.Επισης μπορουμε να τη χροισιμοποιησουμε μονη της κανοντας κουλουρακια η βουτηγματα.
ΥΛΙΚΑ
-3 Φλυτζανια αλευρι κοσκινισμενο
-1/2 φλυτζανι ζαχαρη
-1-1/4 φλυτζανια βουτηρο
-1 αυγο
-1 σφηνακι κονιακ
-1 κ.γ μπεικιν
-ξυσμα 1 λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε το βουτηρο με το αλευρι στο μιξερ2-3 λεπτα,Προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα και συνεχιζουμε να χτυπαμε μεχρι να πετυχουμε μια σφιχτη ελαστικη ζυμη Ανοιγουμε και στρωνουμε τη ζυμη σε βουτηρωμενη ταρτιερα,τρυπαμε με ενα πηρουνι τη ζυμη και ψηνουμε στους 170 βαθμους για 25' λεπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου