add

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

food+dring//ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ »
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Υλικά:
1 μεγάλη γαλοπούλα (τουλάχιστον 5 κιλά)
2 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
300 γραμμ. συκώτι γαλοπούλας
150 γραμμ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
100 γραμμ. μπέικον ψιλοκομμένο
100 γραμμ. μπέικον σε φέτες
100 γραμμ. βούτυρο
ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό
1 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
μισή φρατζόλα ψωμί (χωρίς την κόρα)
2 κουταλάκια του γλυκού μαντζουράνα ξερή
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
Αρχίζουμε παρασκευάζοντας τη γέμιση. Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι μαζί με το ψιλοκομμένο μπέικον, τα μανιτάρια και τα ψιλοκομμένα συκωτάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μίγμα από το τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά: τα αυγά, το ψωμί (που προηγουμένως το έχουμε μουλιάσει στο γάλα και έπειτα το έχουμε στραγγίσει), τη μαντζουράνα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τέλος αλατοπιπερώνουμε.
Αφού γεμίσουμε τη γαλόπουλα μας, τη ράβουμε καλά για να μην βγει η γέμιση. Και τώρα, το μυστικό που θα την κάνει πεντανόστιμη! Με ένα κοφτερό μαχαίρι «ξεδιπλώνουμε» την πέτσα της γαλοπούλας από το στήθος και χαράζουμε το κρέας ανά περίπου 3 χιλιοστά, βάζοντας μία μία λεπτές φέτες από το μπέικον και το μήλο. Σκεπάζουμε το κρέας με την πέτσα και αλείφουμε την γαλοπούλα με το βούτυρο. Αλατίζουμε καλά όσα μέρη δεν ακουμπούν στο μπέικον.
Τοποθετούμε τη γαλοπούλα στη γάστρα, σκεπάζουμε με το καπάκι και, ανάλογα με το μέγεθός της, την αφήνουμε να ψηθεί για 3-4 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου