add

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣfood+dring.page

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
-1 Φλυτζανι ηλιελαιο
-2 φλυτζανια σιμιγδαλι χονδρο
-2-1/2 φλυτζανια ζαχαρη
-4 φλυτζανια νερο
-1 κουπα καρυδια κοπανισμενα
-ξυσμα ενος πορτοκαλιου
-1ξυλακι κανελα
-2 καρφια γαριφαλο
-1 φετα λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμαζουμε το σιροπι.Βαζουμε τη ζαχαρη με το νερο ,το ξυσμα,την κανελα,το γαριφαλο,και το λεμονι να βραζουν. Σε αλλη κατσαρολα ζεσταινουμε το λαδι και καβουριζουμε το σιμιγδαλι μεχρι να ξανθυνει ,προσθετουμε και τα καρυδια.Με τρυπητη κουταλα αφερουμε απο το σιροπι.την κανελα τα γαριφαλα και το λεμονι και το ριχνουμε σιγα σιγα στην κατσαρολα με το σιμιγδαλιΧαμηλωνουμε φωτια και ανα-
κατευουμε μεχρι να δεσει ο χαλβας.Κατεβαζουμε απο τη φωτια και σκεπαζουμε με βαμβακερη πετσετα  για 15' λεπτα.Τον αδειαζουμε σε φορμα,αφηνουμε λιγο και τον αναποδογυριζουμε σε πιατελα
προσεκτικα.Πασπαλιζουμε με κανελα.
tip..οταν θα ριχνουμε το σιροπι στο σιμιγδαλι προσεχουμε να μην καουμε  γιατι καθως ριχνουμε το σιροπι το σιμιγδαλι 'πεταγετε' σαν λαβα και ειναι καυτο!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου