add

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

food+dring//ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

Τα υλικά μας
για το κέικ
1 1 /2 φλυτζάνια αλεύρι
1 φλυτζάνι ζάχαρη 
150 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
100 gr.μαργαρινη
4 κ.σ ελαιόλαδο
4 αυγά
2 βανίλιες
1 βαζάκι μαρμελάδα γάλακτος(στα super market)
Εναλλακτικά
για την ρευστή καραμέλα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
130 gr. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί μαζί με το ελαιόλαδο,θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν θα την ρίξουμε στο μείγμα του κέικ.
Χτυπάμε το βιτάμ με την ζάχαρη να αφρατέψουν πολύ καλά!
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα,τις βανίλες,την κουβερτούρα και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο σταδιακά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35' λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
To αφήνουμε να κρυώσει και ξερφορμάρουμε.
Περιχύνουμε με την καραμέλα.
η ρευστή καραμέλα
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι την ζάχαρη,το βούτυρο και το νερό σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να κάνουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
Αφήνουμε 1-2 λεπτά στην φωτιά,να λιώσουν τυχόν κομμάτια της καραμέλας και αφήνουμε να κρυώσει καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου