add

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

food+dringpage/MAKARONIA ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ


 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
-1/2 κιλο μακαρονια Ν0 6(1 πακετο)
-4 κουταλιες φρεσκο βουτηρο
-αλατι-πιπερι
-τυρι τριμμενο(προαιρετικα)
ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ
-4 ωριμες ντοματες φρεσκες η΄1 κουτι ντοματακια
-1 ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
-2 σκελιδες σκορδου ψιλοκομμενες
-1 ξυλακι κανελας
-λιγο ελαιολαδο
-λιγο θυμαρι
-αλατι-πιπερι-λιγο ζαχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγαλη κατσαρολα και σε αλατισμενο νερο που κοχλαζει ριχνετε τα μακαρονια ολοκληρα.(φωτο)ανακατευετε να μην κολησουν και βραζετε με τις οδηγιες του πακετου για το χρονο βρασμου.
Οταν βρασουν τα αποσυρετε σε ενα σουρωτηρι και τα παγωνουμε με λιγο κρυο νερο να σταματησει ο βρασμος.
Ετοιμαζετε τη σαλτσα ντοματα ως εξης'Σε μικρη κατσαρολα ζεσταινετε το λαδι και σοταρετε το κρεμμυδι και το σκορδο.Προσθετετε τη ντοματα και τα υπολοιπα υλικα και αφηνετε να σιγοβρασει η σαλτσα μεχρει να πηξει η σαλτσα.Αφερειτε
το ξυλακι της κανελας και περνατε τη ντοματα
απο το μυλο του πουρε για να εχετε μια βελουδινη
σε υφη σαλτσα ντοματας.Προσθετετε τη σαλτσα
στα μακαρονια ,τυρι αν θελετε και σερβιρετε.
Αυτη ειναιη βασικη σαλτσα ντοματας και μπορειτε να τη χρησιμοποιησετε σε παρα πολλες συνταγες οπου απετειτε σαλτσα ντοματας οπως π.χ σε θαλασσινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου