add

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Χοιρινό ρολό γεμιστό

Χοιρινό ρολό γεμιστό

Ένα φαγητό που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους

Υλικά

Για 7 άτομα
Προσθήκη βασικών συστατικών στα ψώνια μου
  • 2 κιλά χοιρινό λαιμό (ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας τον ανοίξει για ρολό)
  • 100 γρ. Βιτάμ
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ψιλές λωρίδες
  • 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 3-4 φαρδιές φέτες καπνιστό χοιρινό (μπέικον φουαντρέ)
  • 100 γρ. κάστανα βρασμένα
  • 150 γρ. καπνιστό τυρί Μετσόβου κομμένο σε μπαστούνια
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

1. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί.
2. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και καρυκεύουμε με το θυμάρι.
3. Αλείφουμε όλο το κρέας με το Βιτάμ και το τοποθετούμε πάνω στο χαρτί.
4. Απλώνουμε κατά μήκος όλα τα υλικά, ρολάρουμε μαζί με το αντικολλητικό χαρτί έως ότου κλείσει καλά και σφίγγουμε τις δύο άκρες του.
5. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε ταψί (εναλλακτικά μπορούμε να το δέσουμε με σχοινάκι).
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά και στη συνέχεια ανοίγουμε το προστατευτικό περίβλημα. Προσθέτουμε νερό στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά έως ότου ροδίσει.
7. Μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι και ανάμικτα λαχανικά ή πατάτες
toarkoudi.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου