add

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ

 

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι (από κότσι) κομμένο σε μεριδούλες

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κλωναρακια σελινο ψιλοκομμενο

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

400 γρ. μανιτάρια λευκά μικρά

250 ml Μαυροδάφνη


1 δαφνόφυλλο
4-5 κοκους. μπαχάρι
2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Τα αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και τα κρατάμε στην άκρη. Θωρακίζουμε το κρέας στο ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές. Αποσύρουμε το κρέας και σοτάρουμε τα καρότα το κρεμμύδι . μόλις μαραθούν τα λαχανικά προσθέτουμε στη κατσαρόλα το κρέας , αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με μπαχάρι και δαφνόφυλλο. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη. Αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαί για 5-6 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μείνει μόνο το άρωμα. Προσθέτουμε το ζωμό και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για 45 λεπτά. Το τελευταίο τέταρτο προσθέτουμε και τα μανιτάρια που έχουμε σοτάρει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ή λίγο νερό ακόμα. Συνοδεύουμε το φαγητό με ρύζι μπασμάτι και σερβίρουμε με τη σάλτσα .
- κΝτ. Νικολάου




Επιστροφή στην κορυφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου