ΓΕΜΙΣΗ
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ
ΥΛΙΚΑ (
για 2-3 κιλα Γαλοπουλα )
600 γρ
κιμα μοσχαρισιο
400
γρ.καστανα βρασμενα και καθαρισμενα
150
γρ.βουτηρο
2 μετρια
κρεμμυδια ψιλοκομμενα
1
φλυτζανι χυμο ντοματας
2 κ.σ
σταφιδα ξανθη
2 κ.σ
κουκουναρι
250
γρ.μανιταρια κομμενα
150 γρ
ξερα δαμασκηνα τεμαχισμενα
1 μηλο
πρασινο
1 ποτηρι
κοκκινο κρασι
1 ποτηρι
κονιακ
1
κουταλια ζαχαρη
Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταινετε
λιγο βουτηρο και σοταρετε τα κρμμυδια και τα μανιταρια.Ριχνετε τον κιμα και
σοταρετε.Σβηνετε με λιγο κρασι.Προσθετετε το χυμο ντοματας και το
αλατοπιπερο.Μολις παρει βραση προσθετετε και τα βρασμενα καστανα.Σιγοβραζετε
αλλα 5’.Πριν αποσυρετε προσθετετε τη ζαχαρη,το υπολοιπο κρασι,τα δαμασκηνα,το
κονιακ και το μηλο ψιλοκομμενο.Ανακατευετε το μειγμα και αποσυρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου