add

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

food+dring//ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΥΛΙΚΑ
-200 γρ. φυτίνη
-250 γρ. φρέσκο βούτυρο
-250 γρ. βούτυρο γάλακτος
-2 κρόκους αβγού
-250 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
-4 κουταλάκι της σούπας άχνη ζάχαρη
-1 κιλο αλεύρι η και παραπανω (οσο χρειαστει η ζυμη)
-1 κουταλακι του γλυκου μπεικιν
-1 ποτηράκι κονιακ
-2 βανίλιες
-αχνη ζαχαρη για το πασπαλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι το βούτυρο και η ζάχαρη να χτυπηθούν πολύ καλά ώσπου να γίνουν άσπρα (καλύτερα με το χέρι).
Έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους, το κονιακ, το μπεικιν το αλεύρι και τις βανίλιες.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30′.
Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου