add

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

food+dring//ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



Κότσι χοιρινό στο φούρνο
www.gastrodromio.gr

Υλικά για 4 άτομα:

- 4 κότσια
- 4 σκελ. σκόρδο
- 2 κλαδάκια δενδρολίβανο
- 250 ml κρασί λευκό ξηρό
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 λίτρο ζωμό κρέατος
- αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα:
- 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κλαδάκι δενδρολίβανο φρέσκο ψιλ/νο
- ½ ποτήρι κρασί
- 1 λεμόνι το χυμό, και λίγο ξύσμα
- ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. νισεστέ
- ½ λίτρο από το ζωμό του ταψιού


Εκτέλεση:

1. Βάζουμε τα κότσια σε μεγάλη κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά να πάρει μερικές βράσεις και όταν η επιφάνεια το νερού γεμίσει από τους αφρούς του κρέατος το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το πλένουμε με άφθονο κρύο νερό κάτω από τη βρύση.

2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 C.

3. Σε ταψάκι τοποθετούμε τα κότσια με τη σειρά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε από πάνω το σκόρδο και το δενδρολίβανο (αν θέλουμε κάνουμε τρύπες και τα χώνουμε μέσα στο κρέας) ρίχνουμε το κρασί, το λάδι και το ζωμό και τα βάζουμε στο φούρνο. Όταν πάρουν χρώμα τα γυρίζουμε. Όταν πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά τα σκεπάζουμε με χαρτί, να μην καούν, και συνεχίζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Χρειάζεται περίπου 90 λεπτά.

4. Για τη σάλτσα: Σε τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο και το δενδρολίβανο να βγάλουν τα αρώματά τους. Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα. Ρίχνουμε το νισεστέ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, ανακατεύουμε και βράζουμε 4-5 λεπτά ακόμη. Περνάμε τη σάλτσα από λεπτή σίτα πριν σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου