add

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

food+dring//ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ



Το κατσικάκι στη γάστρα θα γίνει λουκούμι . Αν όμως δεν έχετε χρησιμοποιήστε το ταψί σας απλώς σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο για να βράσει χωρίς να σκληρύνει το κατσικάκι .

ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό κατσικάκι ή όση ποσότητα θέλετε εσείς.
 πατάτες oσες   θέλετε , ας πούμε 10 .πατατες
Ελαιόλαδο , αλάτι πιπέρι και  δύο ζουμερά λεμόνια .
Αν έχετε θυμάρι θα το χρειάστούμε

Με αυτά τα υλικά φτιάχνετε ένα απλό πεντανόστιμο και κυρίως υγιεινό φαγητό.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Πλένετε το κατσικάκι , το αλατοπιπερώνετε και το τοποθετείτε στη γάστρα .
Σε ένα δοχείο τεμαχίζετε τις πατάτες αφού τις καθαρίσετε σε χοντρά κομμάτια και αν είναι μικρού σχήματος τις χρησιμοποιείτε χωρίς να τις τεμαχίσετε .
Τις αλατοπιπερώνετε  ρίχνετε το χυμό του λεμονιού και τις περιχύνετε με ένα ποτήρι του νερού λάδι . Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση το λάδι μπορείτε να το αναμίξετε με 4 κουτ του γλυκού μουστάρδα.
Ρίχνετε τις πατάτες πάνω στο κρέας και αφού προσθέσετε ένα ποτήρι νερό ή και δύο μέχρι να καλυφθεί το κρέας τουλάχιστον μέχρι τη μέση του , σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  στο πάνω κάτω για 1, 5 με δύο ωρίτσες .
10 λεπτά πριν βγάλετε το φαγητό από το φούρνο , ξεσκεπάζετε τη γάστρα  ρίχνετε λίγο θυμάρι για μυρωδιά και αφήνετε το φαγητό για τα υπόλοιπα λεπτά μέσα .

 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου