add

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

food+dring//ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ

 ΥΛΙΚΑ
  
  1 πακετο φύλλα κρούστας
  120 γρ. Βιτάμ λιωμένο
  2 λίτρα φρέσκο γάλα χλιαρό
  1 φλυτζανι σιμιγδαλι ψιλο
  1 βανιλια
  1 πρέζα αλάτι
  10 αβγά
  250 γρ. ζάχαρη
  ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  2 κ.σ ζάχαρη άχνη για πασπαλισμα
  1 κουτ. γλυκού κανέλασε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αλείφουμε με Βιτάμ ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα με το λιωμένο Βιτάμ.
3. Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και το σιμιγδαλι  στο μείγμα και χτυπάμε ελαφρά έως ότου ομογενοποιηθεί.
4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τα φύλλα και ψήνουμε στους 160-170°C για 40-50 λεπτά. Προσοχή, δεν πρέπει να παραψηθεί διότι θα στεγνώσει. Τρυπάμε το γλυκό με ένα πιρούνι και τσεκάρουμε εάν μένουν πάνω του στίγματα από την κρέμα, η οποία θα πρέπει να έχει πάχος περίπου 4 εκατοστά.
5. Τέλος, όταν η κρέμα στερεοποιηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλιζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου