ΥΛΙΚΑ
1 πακετο φύλλα κρούστας
120 γρ. Βιτάμ λιωμένο
2 λίτρα φρέσκο γάλα χλιαρό
1 φλυτζανι σιμιγδαλι ψιλο
1 βανιλια
1 πρέζα αλάτι
10 αβγά
250 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κ.σ ζάχαρη άχνη για πασπαλισμα
1 κουτ. γλυκού κανέλασε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αλείφουμε με Βιτάμ ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα με το λιωμένο Βιτάμ.
3. Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη
ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το
γάλα και το σιμιγδαλι στο μείγμα και χτυπάμε ελαφρά έως ότου ομογενοποιηθεί.
4.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τα φύλλα και ψήνουμε στους 160-170°C για
40-50 λεπτά. Προσοχή, δεν πρέπει να παραψηθεί διότι θα στεγνώσει.
Τρυπάμε το γλυκό με ένα πιρούνι και τσεκάρουμε εάν μένουν πάνω του
στίγματα από την κρέμα, η οποία θα πρέπει να έχει πάχος περίπου 4
εκατοστά.
5. Τέλος, όταν η κρέμα στερεοποιηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλιζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
120 γρ. Βιτάμ λιωμένο
2 λίτρα φρέσκο γάλα χλιαρό
1 φλυτζανι σιμιγδαλι ψιλο
1 βανιλια
1 πρέζα αλάτι
10 αβγά
250 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κ.σ ζάχαρη άχνη για πασπαλισμα
1 κουτ. γλυκού κανέλασε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αλείφουμε με Βιτάμ ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα με το λιωμένο Βιτάμ.
3. Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και το σιμιγδαλι στο μείγμα και χτυπάμε ελαφρά έως ότου ομογενοποιηθεί.
4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τα φύλλα και ψήνουμε στους 160-170°C για 40-50 λεπτά. Προσοχή, δεν πρέπει να παραψηθεί διότι θα στεγνώσει. Τρυπάμε το γλυκό με ένα πιρούνι και τσεκάρουμε εάν μένουν πάνω του στίγματα από την κρέμα, η οποία θα πρέπει να έχει πάχος περίπου 4 εκατοστά.
5. Τέλος, όταν η κρέμα στερεοποιηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλιζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου