add

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Cake Nutella

 NUTELLA Cake
Υλικά:

1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη (225 γρ.)
3/4 κούπας ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
1 κουβερτούρα (125γρ)
3/4 της κούπας φουντούκι (100γρ)
1 κούπα(όχι μέχρι επάνω γεμάτη) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (100γρ)
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν πάουντερ
λίγο αλάτι


Για την επικάλυψη:(προαιρετικά)
1/2 κούπα nutella
λίγα φουντούκια για επικάλυψη



Χτυπήστε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά να αφρατέψουν.
Στο μεταξύ, καβουρντίστε το φουντούκι,αλέστε το και λιώστε τη κουβερτούρα( εγώ, για ευκολία τη βάζω στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά μαζί με λίγο γάλα).
Ρίξτε και ανακατέψτε απαλά ένα ένα τα αυγά, τη λιωμένη κουβερτούρα, τις βανίλιες, το αλάτι και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν παουντερ αφού τα κοσκινίσετε πρώτα.
Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα του κέικ και ρίξτε μέσα το μείγμα.
Ψήστε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.
Αφού κρυώσει ξεφορμάρετε και αλείψτε με τη nutella και τα φουντούκια.
Αναρτήθηκε από ΚΟΥΖΙΝΑΤΣΙ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου