add

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

food+dring// ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ


ΥΛΙΚΑ[για 4 ατομα]
8 μπουτακια κοτοπουλο
8 σκελιδες σκορδο
10 φετες μπεικον
100 ml λευκο ξηρο κρασι
100 γραμμαρια ελιες πρασινες χωρις κουκουτσι
1 κλωναρακι δεντρολιβανο
½ κουταλακι του γλυκου παπρικα γλυκια.
Αλατι ,πιπερι,λαδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρουμε από τα μπουτακια την πετσα,αλατοπιπερωνουμε και πασπαλιζουμε με την παπρικα.τυλιγουμε το κάθε μπουτακι με μια φετα μπεικον και στερεωνουμε με οδοντογλιφιδα.
Αλοιφουμε με λαδι ένα πυριμαχο σκευος ,και τοποθετουμε μεσα τα μπουτακια.
Προσθετουμε μισο φλυτζανι νερο ,το υπολοιπο μπεικον ψιλοκομενο,το δεντρολιβανο,και τα σκορδα,ολοκληρα και όχι καθαρισμενα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο [200 βαθμους] για 15΄ Εποιτα περιχυνουμε με το κρασι και ψηνουμε για άλλα 15΄γυριζωντας τα μπουτακια μερικες φορες.
Τελος κοβουμε στη μεση τις ελιες τις προσθετουμε στο φαγητο και ψηνουμε για περιπου 10΄ ακομη.Σερβιρονται ζεστα [με η χωρις σκορδο]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου