add

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΙΛΑΦΙ


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΙΛΑΦΙ
Α] .Διαλεγουμε ρυζι καλης ποιοτητας ,για το πιλαφι,νυχακι,η καρολινα,για κλασσικο ελληνικο πιλαφι  η κιτρινο για σπυρωτο.το μπασματι κυκλοφορει σε διαφορες ποιοτητες και αρωματα.
Β] Μουσκεβουμε το ρυζι  για 30 λεπτα σε χλιαρο νερο,αλατισμενο.Αν μουσκεψουμε το μπασματι θα ελατωσουμε κατά το ημισυ το νερο η το ζωμο που θα το βρασουμε .
Γ] Τριβουμε καλα το ρυζι με τα χερια μας μεχρι να καθαρισει τελειως το αμυλο.
Δ] Στραγγιζουμε το νερο του και στεγνωνουμε καλα.
Ε]μετραμε το νερο σε αναλογια 3 νερο προς 1ρυζι.Αν χρησιμοποιησετε ζωμο κρεατος μειωνουμε στα 2 ½ φλυτζανια.Το μουσκεμενο μπασματι χρειαζεται λιγοτερο υγρο να μαγειρευτει.Επειδη το πιλαφι ψηνεται πιο γρηηγορα αν εχουμε βαλει ζωμο κρεατος η κοτοπουλου,καλο είναι να βαζουμε 5-6 κουταλιες της σουπας λιγοτερο ζωμο από ότι πρεπει.Αν παλι το φτιαχνουμε με καθαρο νερο μπορει να χρειαστει να προσθεσουμε 3-4 κουταλιες νερο ακομα.
Ζ]Όταν το ρυζι ‘τραβηξει’σχεδον όλα τα υγρα του σκεπαζουμε με μια βαμβακερη πετσετα  για να τραβηξει τον ατμο
Η]Δεν ανακατευουμε το ρυζι μεχρι να στεγνωσει μεσα στην κατσαρολα Αφηνουμε να ξεκουραστει για 10 λεπτα.Σε αυτή τη φαση μπορουμε να τοποθετησουμε το σκευος σε ελαφρως ζεστο φουρνο.Ιδανικο σκευος για πιλαφι είναι η ρηχη και φαρδια κατσαρολα,με βαρυ πατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου