add

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ


  ΜΕΛΙΝΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ 
5-6 μελιτζανες φλασκες
½ κρεμμυδι πολύ ψιλοκομμενο
3 σκελιδες σκορδο τριμμενο ,πολτοποιημενο.
1 πιπερια πρασινη ψιλοκομμενη
1 πιπερια κοκκινη ψιλοκομμενη                              
2 κουταλιαες της σουπας μαιδανο ψιλοκομμενο
Το χυμο ενός λεμονιου—2 κουταλιες της σουπας ξυδι
Αλατι
1 φλυτζανι ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψηνουμε τις μελιτζανες στο φουρνο η στο γκριλ,για μιση ωρα περιπου.
Η φλουδα τους πρεπει να είναι καμμενη.Κατοπιν με ένα κουταλι αφαιρουμε τη σαρκα τους και τη βαζουμε σε ένα σουρωτηρι να στραγγιξουν τα υγρα τους..Πανω σε ξυλο κουζινας πολτοποιουμε τις μελιτζανες με τη βοηθεια ενός μαχαιριου.Μεταφερουμε τον πολτο σε μια λεκανη και προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα.Ανακατευουμε όλα τα υλικα μαζι και σερβιρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου