add

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

food+dring//CARAMEL SAUCE

CARAMEL SAUCE

Πόσο μου αρέσει η καραμέλα δεν λέγεται!!
Σε μπισκότα , σε πανακότα, σε κέικ και δεν συμμαζεύεται!
Έκανα δύο προσπάθειες.
Η πρώτη συνταγή ήταν η μεγαλύτερη αποτυχία που μπορείς να φανταστείς!!Πραγματικά έπρεπε να ανεβάσω φωτογραφία αλλά αποφάσισα να τι κρατήσω μυστικό!!
Βρήκα όμως εδώ http://simplyrecipes.com/recipes/caramel_sauce/ μια συνταγή που είχε πολύ θετικό αποτελέσματα!
Την συνταγή την έκανα όπως έλεγε (λίγο σπάνια για τα δεδομένα μου)!
Χρησιμοποίησα:
1 κούπα ζάχαρη
6 κουταλάκια (ή 3 κουταλιές) βούτυρο
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
Διαδικασία:
Επιλέγω ένα κατσαρολάκι με χοντρό πάτο (ή αντικολλητικό τηγάνι).
Βάζω τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά και περιμένω να λιώσει.
Δεν ανακατεύω, απλά γυρνάω ολόκληρο το τηγάνι με κυκλικές κινήσεις.
Όταν αρχίσει να παίρνει ένα καστανό ανοιχτό χρώμα, χαμηλώνω τη φωτιά, ρίχνω το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνω και την κρέμα γάλακτος.
Προσέχω με την κρέμα γάλακτος γιατί φουσκώνει αρκετά!!
Αυτό ήταν όλο..
Όση περισσέψει την βάζω σε βαζάκι για επόμενη χρήση.
Αντέχει 2 εβδομάδες στο ψυγείο.
Βέβαια πριν την χρησιμοποιήσω τη ζεσταίνω λίγο σε μπεν μαρί..
Η γλυκιά καραμέλα σε περιμένει.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου