add

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

food+dring//KOTOΠΟΥΛΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


KOTOΠΟΥΛΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ
1 κοτοπουλο 1 κιλο περιπου σε μεριδες
2 κρεμμυδια ψιλοκομμενα
2 σκελιδες σκορδο
500 γρ. φρεσκα μανιταρια σε φετες
2 φλυτζανια μπυρα
1 κ.σ. μουσταρδα
250 γρ. κρεμα γαλακτος
3 κ.σ. ελαιολαδο
1/2 ματσακι μαϊντανο ψιλοκομμενο
1/2 κ.γ. αλατι
1/2 κ.γ.πιπερι
1/2 κ.γ.μοσχοκαρυδο
1/2 κ.γ.κολιανδρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπωλ με καπακι βαζουμε το κοτοπουλο με τη μπυρα, τη μουσταρδα, και τα μπαχαρικα. Βαζουμε στο ψυγειο για τουλαχιστον 6 ωρες, γυρνωντας περιστασιακα για να μαριναριστει καλα το κρεας.
Σε ενα βαθυ τηγανι σωταρουμε στο ελαιολαδο το σκορδο και τα κρεμμυδια μεχρι να μαλακωσουν. Προσθετουμε στραγγισμενο το κοτοπουλο και ροδιζουμε καλα απο ολες τις πλευρες. Προσθετουμε και τα μανιταρια και σωταρουμε για 7-8 λεπτα ακομη.
Επειτα ριχνουμε τη μαριναδα στο τηγανι, χαμηλωνουμε τη φωτια και σκεπαζουμε το σκευος. Σιγοβραζουμε για περιπου 1 ωρα και 15 λεπτα. Στη συνεχεια μολις αρχισει να πηζει η σαλτσα προσθετουμε την κρεμα γαλακτος και σιγοβραζουμε για ακομη 5 λεπτα.
Σερβιρουμε με πασπαλισμενο μαϊντανο.
—————
 ΠΗΓΗ:lixoudis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου