add

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

χοιρινο-αφελια-κυπριακο


ΥΛΙΚΑ

Για 5-6 άτομα.



1 κιλό χοιρινό από σπάλα, κομμένο σε μικρές μπουκιές.

2 φλυτζανια κρασί κόκκινο

ξηρό.

1/2 φλυτζανι  ελαιόλαδο.

1 κ.γ  αλάτι.

1/2 κ. γ. πιπέρι μαύρο καλοκοπανισμένο.

2 κ.σ . σπόρους κόλιανδρου καλοκοπανισμένους.



ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Μαρινάρετε για 4-6 ώρες το κρέας στο κρασί με λίγο αλάτι και πιπέρι, για να είναι μαλακά τα "αφέλεια" και να έχουν το άρωμα του κρασιού. Το στραγγίζετε και το σκουπίζετε ελαφρά από τα υγρά του.

Σε κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε σ αυτό το στραγγισμένο κρέας. Το γυρίζετε για να κοκκινίσει απ όλες τις πλευρές και σκορπίζετε στο κρέας το κόλιανδρο.

Το ανακατεύετε για λίγο να αρτυστεί παντού και μετά το σβήνετε με το κρασί.

Το αφήνετε για 5-6 λεπτά να πάρει μια καλή βράση και τότε ρίχνετε νερό χλιαρό, όσο να μισοσκεπαστεί.

"Κ. Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι"

Χαμηλώνετε τη φωτιά και με σκεπασμένη κατσαρόλα σιγοψήνετε το κρέας για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί καλά και να μείνει με μια πηχτή σάλτσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου