Κατσίκι γάστρας
με πατάτες και φασκόμηλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρόπος
παρασκευής :
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις ξεπλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί το μπούτι. Με ένα μαχαίρι
χαράζουμε διαγωνίως με μικρές τομές. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού,
το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Μαρινάρουμε το μπούτι και τις πατάτες με το μείγμα.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το φασκόμηλο και τοποθετούμε σε γάστρα. Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC για 3 ώρες με καπάκι και στους 180ºC χωρίς καπάκι μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε σε πιατέλα.
ΥΛΙΚΑ
- 2 Kg μπούτι κατσίκι
- ½ Kg πατάτες
- χυμός 2 λεμονιών
- 1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 80 ml παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μίσχος φασκόμηλο
- αλάτι, πιπέρι
- ΠΗΓΗ:lixoudis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου