add

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Κέικ-σουφλέ με drinking chocolate



ΥΛΙΚΑ
7 αβγά, χωρισμένα,
1 1/4 φλ. ζάχαρη,
½ φλ. λάδι,
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1 3/4 φλ. σκόνη σοκολάτας για ρόφημα (Drinking Chocolate),
7 κουταλιές χλιαρό νερό + 1 κουταλιά μπράντι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα (χωρίς τρύπα) διαμέτρου 23 εκ. ή ένα μικρό, ορθογώνιο μεταλλικό ταψάκι. Χτυπάτε με το μίξερ τους κρόκους με 1 φλ. ζάχαρη μέχρι να ξασπρίσουν και να αφρατέψουν (αν το μίγμα σας φανεί πολύ πηκτό, προσθέστε μέσα 1 κουταλάκι χλιαρό νερό, για να γίνει αφράτο).

Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ στο μέτριο και προσθέτετε λίγο-λίγο το λάδι (με ένα κουτάλι), μέχρι να ενσωματωθεί όλο.

Ύστερα, προσθέτετε το αλεύρι και τη σκόνη σοκολάτας, χτυπώντας πάντα σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος, ανακατεύετε μέσα, λίγο-λίγο, το χλιαρό νερό με το μπράντι.

Χτυπάτε τα ασπράδια, με καθαρό μίξερ, μέχρι να φουσκώσουν, και προσθέτετε λίγη-λίγη την υπόλοιπη ζάχαρη, συνεχίζοντας το κτύπημα μέχρι να γίνει μια σφικτή μαρέγκα. Την ενσωματώνετε στο μίγμα, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε το κέικ για 50 περίπου λεπτά.
πηγη:www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου