add

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

τυροκροκέτες ή τυρομπουκιές

Τυροκροκέτες ή τυρομπουκιές
Τυροκροκέτες ή τυρομπουκιές
Λιώνετε την αναρή με πιρούνι και την ανακατεύετε με το τριμμένο κεφαλοτύρι, το αβγό, το αλάτι (προσοχή γιατί το τυρί έχει αλάτι), το πιπέρι και όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει ένα μίγμα αρκετά σταθερό και εύπλαστο. Αφού το ζυμώσετε καλά, πλάθετε στρογγυλά μικρά μπαλάκια.

Βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο αλεύρι, σε ένα δεύτερο τα χτυπημένα αβγά με γάλα και σε ένα τρίτο τη γαλέτα. Αλευρώνετε πρώτα τις τυροκροκέτες, τις βουτάτε στο αβγό και ύστερα τις τυλίγετε στη γαλέτα. Τις απλώνετε πάνω σε μια πιατέλα στρωμένη με αντικολλητική λαδόκολλα και τις κρατάτε στο ψυγείο για 20 περίπου λεπτά.

Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι μέχρι να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι ή ένα κατσαρολάκι και τηγανίζετε μέσα τις τυροκροκέτες μέχρι να ροδίσουν καλά, από όλες τις πλευρές. Τις βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τις σερβίρετε ζεστές με μια πλούσια σαλάτα.

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα)

250 γρ. μυζήθρα (φρέσκια αναρή αλατισμένη),
250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο,
Αλεύρι,
1 αβγό χτυπημένο + 2 αβγά ακόμα, χτυπημένα με 2 κουταλιές γάλα,
Γαλέτα (φρυγανιά αλεσμένη),
Λάδι για τηγάνισμα,
Αλάτι, λευκό
πιπέρι.


πηγηwww.philenews.com;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου