add

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Σαγανάκι Μικρολίμανο



Advertisement

Σαγανάκι Μικρολίμανο
Σαγανάκι Μικρολίμανο
Ξεφλουδίζετε τις γαρίδες αφήνοντας το κεφάλι (εκεί είναι η νοστιμιά τους) και την ουρίτσα στη θέση τους. Ύστερα, αν θέλετε, τις χαράζετε λίγο κατά μήκος της πλάτης και βγάζετε τη μαύρη φλέβα που βρίσκετε εκεί. Τις βάζετε σε ένα - μη μεταλλικό - μπολ και τις περιχύνετε με το κρασί. Τις κρατάτε σκεπασμένες στο ψυγείο, μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Χαράζετε σταυρωτά με κοφτερό μαχαιράκι τον πάτο των ντοματών και τις ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Τις αφήνετε για 1 λεπτό, τις στραγγίζετε, τις κρυώνετε με τρεχούμενο νερό, τις ξεφλουδίζετε και τις τεμαχίζετε.

Ζεσταίνετε 4 κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε μέσα τα κρεμμυδάκια με τα σκόρδα μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τις ντομάτες και το μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε τη σάλτσα να δέσει, για 15-20 περίπου λεπτά. Στραγγίζετε τις γαρίδες, ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρασί τους και το αφήνετε να πάρει μια βράση, 1-2 λεπτά.

Βάζετε από 3 γαρίδες σε 1 ταψάκι (ή 6 σαγανάκια), μοιράζετε μέσα τη σάλτσα ντομάτας και σκορπάτε από πάνω τη φέτα. Τα ραντίζετε όλα με το υπόλοιπο λάδι, τα πασπαλίζετε με ρίγανη και ελάχιστο πιπέρι καγιέν και τα ψήνετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)


1 κιλό μεγάλες, ωμές γαρίδες,
1 κιλό ώριμες ντομάτες,
1 φλ. φύλλα μαϊντανού (ξεφυλλισμένος, όχι ψιλοκομμένος),
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες,
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα,
2/3 φλ. λευκό, ξηρό κρασί,
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη ή σε κυβάκια,
1 κουταλιά ρίγανη,
6 κουταλιές ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν (προαιρετικά).
πηγη:www.philenews.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου