Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 4 ψαρονέφρια
- 1 ½ κιλό πατάτες μικρές στρογγυλές ξεφλουδισμένες
- ½ φλιτζ. αλεύρι
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδo
- αλάτι-πιπέρι
- Για τη σάλτσα:
- 1 φλιτζ. μέλι
- 2 μήλα πράσινα τριμμένα
- 3 κουταλιές Βιτάμ
- αλάτι-πιπέρι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Ξεκινάμε!
- 1 Ας ξεκινήσουμε με
τους πρωταγωνιστές του πιάτου. Ξέπλυνε τα ψαρονέφρια, σκούπισέ τα με
απορροφητικό χαρτί κουζίνας, άλειψέ τα με το
λάδι
- 2 Είναι έτοιμα να ψηθούν για 5 λεπτά σε ένα μέτριο ταψάκι μέχρι να ροδίσουν. Μετά, τα κόβεις σε φέτες, βάζεις το ταψάκι σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 200°C και τα ψήνεις για 15-20 λεπτά.
- 3 Επειδή όπως λένε “Αργία μήτηρ πάσης κακίας”, βάλε στο μεταξύ το αλεύρι και 1 φλιτζάνι νερό σε ένα μπολ ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν αραιός χυλός.
- 4 Ρίξε στο μπολ τις πατάτες και ανακάτεψε πάλι, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- 5 Πολύ σωστά! Όλα αυτά γίνονται για να τηγανιστούν οι πατάτες. Πού; Πόσο; Σε ένα τηγάνι όπου έχεις ζεστάνει το αραβοσιτέλαιο και για περίπου 10-15 λεπτά. Μετά τις βγάζεις με μια τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- 6 Ώρα για τα ξαδερφάκια της πατάτας, τα μήλα. Βάλ’ τα σε μια κατσαρόλα μαζί με το
Βιτάμ
- 7 Πρόσθεσε το μέλι με τα ψαρονέφρια και σιγόβρασε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- 8 Σέρβιρε τα ψαρονέφρια, συνοδεύοντας με τις πατάτες, περιχύνοντας με τη σάλτσα μήλου και γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή όρεξη!
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου