Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 1 χταπόδι 3 κιλά περίπου
- 450 ml κρασί κόκκινο ξηρό
- 500 γρ. Pummaro για κοκκινιστά
- 180 ml ελαιόλαδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια
- 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- ½ κ.σ. ρίγανη
- 1 φύλλο δάφνης
- Πιπέρι και αλάτι
Ξεκινάμε!
- 1 Χωρίς να υπονοούμε κάτι για το χταπόδι, καλό θα ήταν να το καθαρίσεις και να το πλύνεις καλά.
- 2 Μετά μπορείς να το βάλεις σε μια κατσαρόλα με καπάκι, μαζί με όλα τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το κρασί, να σιγοβράσουν με το νερό που αφήνει το χταπόδι.
- 3 Μόλις βράσει καλά, βγάλε το χταπόδι και κόψ' το σε κομμάτια.
- 4 Σούρωσε τη σάλτσα του σε άλλη κατσαρόλα, πρόσθεσε το
Pummaro
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου