Γεύση που λιώνει στο στόμα…
- Υλικά για 4-6 άτομα
1/2 κούπα σπορέλαιο
2 αυγά
2 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκια μπείκιν παούντερ
1 κουταλάκι μπείκιν σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές κακάο
150 γραμμάρια μερέντα
1/4 κούπα λικέρ της αρεσκείας σας
1 κουταλιά της σούπας καφές εσπρέσσο διαλυμένος σε 1/4 κούπα νερό
1/2 κούπα ξινόγαλα
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια σε υγρή μορφή ή ρούμι ή κονιάκ
- Εκτέλεση
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το ξινόγαλα, την ζάχαρη και το λάδι. Χτυπάμε καλά με μία σπάτουλα.
Σε δεύτερο μπολ, κοσκινίζουμε τα στεγνά υλικά: αλεύρι, μπείκιν παούντερ, σόδα, κακάο, αλάτι. Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά στο το μείγμα με τα αυγά, χρησιμοποιώντας μόνο την σπάτουλα. Μετά προσθέτουμε τη μερέντα, το λικέρ ή τον καφέ διαλυμένο σε νερό, και την βανίλια ή το κονιάκ – ρούμι.
Με ένα κουτάλι σούπας μοιράζουμε τη ζύμη στο ταψάκι για μάφινς. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, η μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή όταν δοκιμάζουμε τα μάφινς.
Σε περίπτωση που η οδοντογλυφίδα χτυπήσει κομμάτι σοκολάτας, θα βγει υγρή, δοκιμάστε πάλι με άλλη σε άλλο σημείο του μάφινς που δεν υπάρχει κομμάτι σοκολάτας. Αφήνουμε τα μάφινς στο ταψί για 4-5 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρουμε από το ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
Τα μάφινς μένουν φρέσκα για 3 μέρες στο ψυγείο.
Πηγή: newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου