- 1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
- ½ κιλό κοφτό μακαρονάκι
- 2 φλιτζ. Pummaro Ψιλοκομμένο με Κρεμμύδι
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 2-3 γαρίφαλα
- 1 κουταλιά Εxtra Γεύση ζωμό λαχανικών σε κόκκους
- 1 ξυλάκι κανέλας
- Αλάτι-πιπέρι
Ξεκινάμε!
- 1 Αφαίρεσε με ένα μαχαιράκι το στόμα και την κουκούλα του χταποδιού, και ξέπλυνε τα πλοκάμια κάτω από τρεχούμενο νερό.
- 2 Βάλε τα πλοκάμια σε μια κατσαρόλα με νερό και βράσε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Μετά στράγγιξε, ξέπλυνε και κόψ’ τα σε κομματάκια.
- 3 Σε μια καυτή κατσαρόλα ρίξε το
λάδι
- 4 Σβήσε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίξε στην κατσαρόλα το
Pummaro
- 5 Πρόσθεσε το κοφτό μακαρονάκι, ανακάτεψε και βράσε για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.
- 6 Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αλλά μη σερβίρεις αμέσως: άφησε πρώτα να περάσουν 5 λεπτά, για να απορροφηθούν τα υγρά.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου