Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 1 κιλό πατάτες
- 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 5 κουταλιές μαγιονέζα
- 2-3 κουταλιές κάππαρη
- 4-5 φύλλα ρόκας
- χυμό από ½ λεμόνι
- αλάτι-πιπέρι
Ξεκινάμε!
- 1 Ξέπλυνε τις πατάτες, βάλ’ τις σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και άφησέ τις να βράσουν για 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τέλος πάντων.
- 2 Στράγγιξέ τις και, αφού κρυώσουν λίγο, για να μην κάψεις τα δάκτυλά σου, ξεφλούδισέ τις και πέρασέ τις από το μύλο λαχανικών.
- 3 Οι πατάτες πρέπει να έχουν γίνει πολτός. Αυτός ήταν ο σκοπός μας άλλωστε. Βάλ’ τις, λοιπόν, σε ένα μπολ μαζί με το
λάδι
- 4 Σκέπασε τώρα το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάλ’ το στο ψυγείο για 1 ώρα.
- 5 Ξέπλυνε τα φύλλα ρόκας, στράγγιξέ τα και κόψ’ τα σε χοντρά κομμάτια.
- 6 Βγάλε το μπολ από το ψυγείο, ανακάτεψε πάλι μια δόση και πρόσθεσε τα φύλλα ρόκας και την κάππαρη. Το σερβίρισμα εξυπακούεται…
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου