Μανιταρόπιτα
Συστατικά
- 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- ½ κιλό σφολιάτα χωριάτικη
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλυτζάνι φέτα σκληρή πικάντικη τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι κεφαλογρασβιέρα τριμμένη
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3-4 αυγά
- 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Αλάτι-πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
1Βάλε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα. Σόταρε το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γυαλίσει
2Στη συνέχεια πρόσθεσε τα μανιτάρια και συνέχισε το σοτάρισμα για 5 περίπου λεπτά
3Ρίξε
τα υλικά σε ένα μπολ, αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το μαϊντανό, τα τυριά
και τα αυγά χτυπημένα. Περίχυσε με την κρέμα γάλακτος
4Άπλωσε ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί και στρώσε μέσα τη γέμιση να απλωθεί καλά
5Σκέπασε με το άλλο φύλλο και δίπλωσε τα φύλλα στο πλάι να σφραγίσεις τη γέμιση καλά
6Χάραξε την πίτα σε κομμάτια και ψήσε στους 180oC για μισή ώρα περίπου να ροδίσει το φύλλο
ΠΗΓΗ<=
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου