Κρέπες με σολομό
Υλικά:
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
¼ του κ.γ αλάτι
Πιπέρι
1 αυγό
2 κρόκους αυγών
2 ½ φλιτζάνια γάλα
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό, κρεμμυδάκια)
¼ του φλιτζανιού βούτυρο
1κ.σ λάδι
Γέμιση: 750 γρ φιλέτο σολομού
½ φλιτζάνι maple syrup
½ φλιτζάνι μουστάρδα Dijon
2 φλιτζάνια μαλακό κατσικίσιο τυρί
1 μικρό ματσάκι άνηθο
Eκτέλεση:
Ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι
Πρόσθεσε το αυγό και τους κρόκους και ανακάτεψε
Συμπλήρωσε με το γάλα και τα μυρωδικά και ανακάτεψε καλά
Λιώσε το βούτυρο να πάρει καστανό χρώμα και πρόσθεσέ το στη ζύμη. Άσε το μείγμα να σταθεί 15 λεπτά
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζε μια μικρή κουταλιά βούτυρο και ψήσε τις κρέπες
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: Βάλε το φιλέτο σε ένα ταψάκι και πρόσθεσε από πάνω το maple syrup
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά και αφαίρεσε από το φούρνο. Ρίξε το σιρόπι που απομένει πάνω από το φιλέτο
Κόψε το φιλέτο σε κυβάκια
Κόψε τις κρέπες τετράγωνες και άπλωσε επάνω ένα λεπτό στρώμα μουστάρδα
Συμπλήρωσε με τριμμένο κατσικίσιο τυρί και το σολομό
Τύλιξε τις κρέπες ρολάκια και άσε της στο ψυγείο για μισή ώρα
Σέρβιρε με ψιλοκομμένο άνηθο
Υλικά:
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
¼ του κ.γ αλάτι
Πιπέρι
1 αυγό
2 κρόκους αυγών
2 ½ φλιτζάνια γάλα
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό, κρεμμυδάκια)
¼ του φλιτζανιού βούτυρο
1κ.σ λάδι
Γέμιση: 750 γρ φιλέτο σολομού
½ φλιτζάνι maple syrup
½ φλιτζάνι μουστάρδα Dijon
2 φλιτζάνια μαλακό κατσικίσιο τυρί
1 μικρό ματσάκι άνηθο
Eκτέλεση:
Ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι
Πρόσθεσε το αυγό και τους κρόκους και ανακάτεψε
Συμπλήρωσε με το γάλα και τα μυρωδικά και ανακάτεψε καλά
Λιώσε το βούτυρο να πάρει καστανό χρώμα και πρόσθεσέ το στη ζύμη. Άσε το μείγμα να σταθεί 15 λεπτά
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζε μια μικρή κουταλιά βούτυρο και ψήσε τις κρέπες
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: Βάλε το φιλέτο σε ένα ταψάκι και πρόσθεσε από πάνω το maple syrup
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά και αφαίρεσε από το φούρνο. Ρίξε το σιρόπι που απομένει πάνω από το φιλέτο
Κόψε το φιλέτο σε κυβάκια
Κόψε τις κρέπες τετράγωνες και άπλωσε επάνω ένα λεπτό στρώμα μουστάρδα
Συμπλήρωσε με τριμμένο κατσικίσιο τυρί και το σολομό
Τύλιξε τις κρέπες ρολάκια και άσε της στο ψυγείο για μισή ώρα
Σέρβιρε με ψιλοκομμένο άνηθο
tlife
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου