ΥΛΙΚΑ
600γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές γλυκού αλεύρι
1/2 άπαχο γιαούρτι
3/4 του φλιτζανιού άσπρο ξηρό κρασί
2 κουταλιές γλυκού φλούδα λεμονιού
100γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
Πιπέρι, αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετείτε σε πιρέξ το κοτόπουλο αλατισμένο με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο νερό.
- Ψήνετε το κοτόπουλο στο φούρνο, στους 170 βαθμούς, 30 λεπτά περίπου.
- Στο μεταξύ ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.
- Βάζετε το αλεύρι, το ανακατεύετε προσθέτοντας λίγο νερό, το γιαούρτι, το κρασί, το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι.
- Βγάζετε το πιρέξ από το φούρνο, βάζετε πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλο, μανιτάρια και τη σάλτσα που φτιάξατε στην κατσαρόλα.
- Το ξαναβάζετε στο φούρνο, ξεσκέπαστο και το ψήνετε 30 λεπτά ακόμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου