add

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

μπισκότα με σταφίδες



ΥΛΙΚΑ (για περίπου 16 μπισκότα)

● 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
● 1 αυγό
● 100 γραμμάρια καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
● 1 βανίλια
● ½ κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
● 50 γραμμάρια ψιλοκομμένη μπανάνα
● 100 γραμμάρια αλεύρι
● 100 γραμμάρια
quaker
● 1 κουταλιά της σούπας κοφτή
baking powder
● ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
● 25 γραμμάρια αποξηραμένη καρύδα
● 50 γραμμάρια ψιλοκομμένο καρύδι
● 75 γραμμάρια σταφίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε την μπανάνα, τη βανίλια, το αυγό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σε ένα μπωλ ανακατεύετε το αλεύρι, το
quaker, το αλάτι, το baking powder, την καρύδα, τις σταφίδες και τα καρύδια. Τα ρίχνετε μέσα στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα πηχτό μείγμα.

Σε ένα ταψί βάζετε λαδόκολλα και ρίχνετε το μείγμα σας με ένα κουτάλι της σούπας, αφήνοντας 5 εκατοστά ανάμεσα στο κάθε μπισκότο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 15 – 20 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου