ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Κοτόπουλο μπούτι φιλέτο
1/4 φλιτζανιού Σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά Σάλτσα κέτσαπ
1 κουταλιά Σάλτσα τσίλι
2 κουταλιές Μέλι
1 κουταλιά Ξηρό σέρι
1 κουταλάκι φρέσκο τριμμένο Τζίντζερ
1 σκελίδα πολτοποιημένη Σκόρδο
1 μέτρια ψιλοκομμένη Κόκκινη(ες) πιπεριά(ες)
450 γρ. (κονσέρβα στραγγισμένος) Ανανάς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόψτε το κοτόπουλο λεπτές, μακριές λωρίδες.
- Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τις σάλτσες, το μέλι, το σέρι, το τζίντζερ και το σκόρδο. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατώστε καλά.
- Σκεπάστε και βάλτε το μπολ στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Στραγγίστε το κοτόπουλο και φυλάξτε τη μαρινάτα.
- Περάστε το κοτόπουλο, τις πιπεριές και τον ανανά σε 12 καλαμάκια.
- Βάλτε τα σουβλάκια πάνω στη ζεσταμένη και λαδωμένη πλάκα ψησίματος.
- Ψήστε τα, αλείφοντάς τα μερικές φορές με τη μαρινάτα και γυρνώντας τα μόνο μια φορά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν μέχρι μέσα.
- ΠΗΓΗ<=
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου