add

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΜΑΝΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ


Portobello γεμιστά – Για τους λάτρεις των μανιταριών και όχι μόνο!!!

Υλικά


12-14 φρέσκα μέτρια μανιτάρια Portobello  
150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
2 αβγά
120 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
100 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση


Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το μπέικον και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά και το 1/3 της κρέμας γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά έως ότου σφίξει η ζύμη. Εάν είναι μαλακή, τη δένουμε με λίγη φρυγανιά ακόμα και κάνουμε μικρές μπαλίτσες.
Βάζουμε τα μανιτάρια σε βραστό νερό για 5 λεπτά έως ότου μαλακώσουν ελαφρά.
Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ταψί και προσθέτουμε από πάνω τις μπάλες που κάναμε με τη γέμιση. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά.
ΠΗΓΗ<=

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου