η μυρωδάτη σος. Από τον Λευτέρη Λαζάρου.
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
► 1 κιλό σολομό (χωρίς δέρμα)
► χυμό και ξύσμα από 3 λάιμ
► 5-6 φετούλες τζίντζερ
► 2-3 εσαλότ ψιλοκομμένα
► 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
► λίγο αλάτι
► 1 κουταλιά της σούπας
► μουστάρδα Ντιζόν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, έκτος από το σολομό. Τα χτυπάμε καλά να γίνουν κρέμα και αλείφουμε το ψάρι. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Στη συνέχεια ψήνουμε το σολομό στη σχάρα, προσέχοντας να μην ξεραθεί. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
ΠΗΓΗ<=
► 1 κιλό σολομό (χωρίς δέρμα)
► χυμό και ξύσμα από 3 λάιμ
► 5-6 φετούλες τζίντζερ
► 2-3 εσαλότ ψιλοκομμένα
► 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
► λίγο αλάτι
► 1 κουταλιά της σούπας
► μουστάρδα Ντιζόν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, έκτος από το σολομό. Τα χτυπάμε καλά να γίνουν κρέμα και αλείφουμε το ψάρι. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Στη συνέχεια ψήνουμε το σολομό στη σχάρα, προσέχοντας να μην ξεραθεί. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
ΠΗΓΗ<=
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου