add

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

food+drink//Kουραμπιέδες για αρχάριους

Πολλές οι παραλλαγές για τη συνταγή των κουραμπιέδων, που φέρνουν πονοκέφαλο στη νέα νοικοκυρά. Αλλά το καλό αποτέλεσμα δεν έρχεται πάντα με τον πιο δύσκολο και περίτεχνο τρόπο. Θησαυροί βρίσκονται στα πιο απλά πράγματα. Έτσι κι εμείς εντοπίσαμε μία από τις απλούστερες συνταγές κουραμπιέδων και στην παρουσιάζουμε...

Όποια προσθήκη εναπόκειται στη φαντασία και στο γούστο σου...
Kουραμπιέδες για αρχάριους
Υλικά
·         1.200 γραμ. βούτυρο γάλακτος
·         150 γραμ. αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα, κομμένα και καβουρδισμένα)
·         1 φλιτζ. καφέ ζάχαρη άχνη
·         3 κρόκοι αβγών
·         1 κουταλάκι γλυκού σόδα διαλυμένη σε 1 φλιτζανάκι καφέ πορτοκάλι
·         1 φλιτζανάκι καφέ κονιάκ
·         2 ½ κιλά (περίπου) αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση
·         Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη ώσπου να ασπρίσει.
·         Στη συνέχεια, ρίχνετε τους κρόκους αβγών, το πορτοκάλι με τη σόδα, το κονιάκ και τα αμύγδαλα.
·         Προσθέτετε 2 κιλά αλεύρι (αν χρειαστεί και περισσότερο μέχρι να γίνει μαλακιά η ζύμη) και ζυμώνετε πολύ καλά.
·         Πλάθετε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο στους 200C για 25 λεπτά.
·         Όταν τους βγάλετε ζεστούς όπως είναι, ρίχνετε με το σουρωτήρι τη ζάχαρη άχνη για να κολλήσει πάνω τους. Αφού κρυώσουν, προσθέτετε κι άλλη ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου