add

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

food+drink//Γιορτινό» χοιρινό γλασαρισμένο με μέλι καιπορτοκάλι

«Γιορτινό» χοιρινό γλασαρισμένο με μέλι και

πορτοκάλι

«Γιορτινό» χοιρινό γλασαρισμένο με μέλι και πορτοκάλι Υλικά
5 κιλά καπνιστό χοιρινό με το κόκαλο
1 κούπα καστανή ζάχαρη
2/3 κούπας χυμός πορτοκάλι
1/3 κούπας μέλι
2κ.σ. μουστάρδα Dijon
2κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
γαρίφαλο (μπαχαρικό)

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160C.
2. Αν το χοιρινό έχει χοντρή πέτσα, αφαιρέστε την πρώτη στρώση και αφήστε περίπου 5εκ. λίπους. Βάλτε το σε μια σχάρα με ταψί από κάτω, με την πλευρά του λίπους να κοιτάζει προς τα επάνω.
3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε το λίπος σε τετραγωνάκια και χώστε ένα γαρίφαλο στο καθένα. Ρίξτε νερό μέσα στο ταψί (να φτάσει γύρω στα 5εκ.) αλλά προσέξτε να μην ακουμπά το χοιρινό. Βάλτε το στο φούρνο και αφήστε το να ψηθεί, χωρίς να το καλύψετε, για περίπου 3μιση ώρες.
4. Ενώ το χοιρινό ψήνεται, φτιάξτε το γλάσο. Σε ένα μικρό τηγάνι, ανακατέψτε μαζί την καστανή ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το μέλι, τη μουστάρδα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά και έπειτα αφήστε τα να μαγειρευτούν για άλλα 5 λεπτά. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
5. Περίπου 45 λεπτά πριν βγάλετε το χοιρινό από το φούρνο, αλείψτε το με λίγο από το γλάσο. Συνεχίστε να το αλείφετε ανά 10 λεπτά, μέχρι το χοιρινό να είναι έτοιμο. Αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψετε και το σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: 

1 σχόλιο: