add

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

food+drink// Γαριδομακαρονάδα


 Γαριδομακαρονάδα


ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
- 1 κιλό καθαρισμένες γαρίδες (με το κεφάλι)
- 1 πακέτο σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά)
- 500 γρ. ψιλοκομ. ντοματάκι (συσκευασία)
- ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 σκελ. ψιλοκομ. σκόρδο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- Αλάτι, φρεσκοτριμ. πιπέρι, πάπρικα
- Ψιλοκομ. μαϊντανός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρω το σκόρδο και τις γαρίδες με το ελαιόλαδο (άλλες φορές χρησιμοποιώ βούτυρο γιατί δίνει μια ξεχωριστή νοστιμιά) και σβήνω με το ούζο. Αφήνω λίγο έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, το μαϊντανό, αλατοπιπερώνω, σκεπάζω με το καπάκι και σιγομαγειρεύω ανακατεύοντας τακτικά.

- Βράζω τα σπαγκέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα βγάζω στα 3-4 λεπτά και τα προσθέτω στη κατσαρόλα με τις γαρίδες, ρίχνοντας δύο ποτήρια νερό από το ζουμί των ζυμαρικών. Σιγομαγειρεύω για άλλα 5-6 λεπτά, ανακατεύω καλά, αν χρειαστεί προσθέτω ακόμα λίγο ζωμό και σερβίρω πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου