add

Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Βυσινάδα

Βυσινάδα

Σπιτική βεβαίως...

Υλικά

Για 15 άτομα
Προσθήκη βασικών συστατικών στα ψώνια μου

Βασικά συστατικά

βύσσινο | ζάχαρη
  • 2 κιλά ώριμα βύσινα
  • 3 κιλά ζάχαρη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 βανίλια

Διαδικασία

  1. Πλένουμε καλά τα βύσινα και τους βγάζουμε τα κοτσάνια.
  2. Μ'ενα μαχαίρι τα χαράζουμε γύρω-γύρω ανοίγοντάς τα (δεν βγάζουμε τα κουκούτσια) και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε να πάει παντού.
  4. Τα αφήνουμε σκεπασμένα για 1 νύχτα να βγάλουν τα υγρά τους.
  5. Την επόμενη μέρα αρχίζουμε να τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί ένα σχετικά παχύρευστο σιρόπι αλλά όχι σφιχτό.
  6. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε.
  7. Σουρώνουμε το σιρόπι σε μπουκάλια πιέζοντας καλά και τα κεράσια με μια τρυπητή κουτάλα.
  8. Για να σερβίρουμε βάζουμε σε κάθε ποτήρι το 1/3 σιρόπι, νερό μέχρι πάνω και πάγο.
  9. Στην υγειά σας!
  10. ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου