add

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ
14 φύλλα κρούστας
Βούτυρο γάλακτος
ΣΙΡΟΠΙ:
1 kg ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
χυμός 1/2 λεμονιού
2 βανίλλιες
ΚΡΕΜΑ:
1.280 γραμμ. γάλα
8 αυγά
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 ποτηράκι του κρασιού σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τις βανίλλιες και το χυμό λεμονιού για 8΄και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κτυπάμε με τις ρόδες του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και σιγά-σιγά ρίχνουμε το μισό γάλα. Το άλλο μισό γάλα το έχουμε στη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα και το μίγμα των αυγών, ανάβουμε το μάτι στο 2 1/2 και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη και μόλις κάψει ρίχνουμε σαν βροχή το σιμιγδάλι ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα , προς το τέλος ρίχνουμε και τις βανίλλιες.
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί Νο 28 και στρώνουμε τα μισά φύλλα, αφού προηγουμένως τα έχουμε βουτυρώσει, ρίχνουμε τη κρέμα και από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα επίσης βουτυρωμένα. Χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο χωρίς να φθάσει το μαχαίρι μέχρι κάτω, ψεκάζουμε νερό, για να μη γυρίσουν τα φύλλα και ψήνουμε στους 180οC επί 1h περίπου. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο και όπως είναι ζεστό το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου