add

Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Κουλουράκια με πορτοκάλι και μαστίχα Χίου






Υλικά
:

1350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500 γρ. βούτυρο γάλακτος ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

500 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

χυμός

τριών πορτοκαλιών

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

½ φακελλάκι μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα μαστίχα

2 βανίλιες

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική



Εκτέλεση:

Κτυπάμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και όταν χτυπηθούν καλά, ρίχνουμε το χυμό των πορτοκαλιών, μέσα στον οποίο έχουμε λυώσει τη σόδα.

Κατόπιν βάζουμε το αλάτι, τη μαστίχα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες.

Σταματάμε το μίξερ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχουμε βάλει το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μπολ με τα άλλα υλικά ανακατεύοντας μ' ένα κουτάλι.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά και πλάθουμε κουλουράκια, σε ό,τι σχήμα θέλουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς Κελσίου φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

www.sintagesmamas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου