add

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

food+drink//Καρυδόπιτα Ηπειρωτικη

ΥΛΙΚΑ
14 αυγά χωρισμένα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι καρύδια
1 ½ ποτήρι φρυγανιά
5 κουταλιές αλεύρι
3 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια γαρίφαλο ή κανέλλα
Λίγο αλάτι
ΣΙΡΟΠΙ
1 ½ κιλό ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
Λίγο λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Τα ασπράδια μαρέγκα. Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας πάρα πολύ ελαφριά. προσθέτουμε ένα ένα και τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώνουμε ένα μεσαίο ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Το κόβουμε σε κομμάτια. Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση αφήνουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και καυτό όπως είναι το ρίχνουμε στο γλυκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου