add

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

=============== ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ ======================

ΥΛΙΚΑ ζυμη

100 γραμμαρια μαγια

2 φλυτζανια γαλα

1 φλυτζανι ελαιολαδο

2 φλυτζανια του τσαγιου ζαχαρη

3 κροκους αυγων, + 1 αυγο για το αλειμα

1 ½ κιλο αλευρι μαλακο.

ΥΛΙΚΑ κρεμα

2 κιλα ανθοτυρο μαλακο η μυζηθρα γλυκια

2-3 βανιλιες

1 φλυτζανι τουτσαγιου ζαχαρη

1 κουταλι του γλυκου κανελα

3 ασπραδια αυγων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ζυμη

Σε ένα βαθυ μπολ δυαλυουμε τη μαγια σε χλιαρο γαλα.Ανακατευουμε το λαδι με τη ζαχαρη και τους κροκους των αυγων.Προσθετουμε και το αλευρι και ζυμωνουμε.Ανοιγουμε σε φυλλο χοντρο,και με το στομιο ενός μεγαλου ποτηριου,κοβουμε σε στρογγυλα κομματια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ κρεμα

Προσθετουμε στο ανθοτυρο τη ζαχαρη,τα ασπραδια των αυγων,τις βανιλιες,και ζυμωνουμε,να γινει το μειγμα μια μαζα.

Με ένα κουταλι βαζουμε το μειγμα πανω στα φυλλα της ζυμης που εχουμε κοψει,και σχηματιζουμε μικρα καλιτσουνακια.Τα τσιμπαμε με ένα πηρουνι για να παρουν το χαρακτηριστικο σχημα,τα αλειφουμε με το αυγο και τα πασπαλιζουμε με κανελα.Τα αφηνουμε 2-3 ωρες περιπου να ΄ανεβουν',και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο ,στους 180-200c μεχρι να ροδισουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου