add

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ


 ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ
ΥΛΙΚΑ [για 6-7 άτομα ]
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο η φυτινη
2 φλιτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
4 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
3 φλιτζάνια του τσαγιού αμύγδαλα άσπρα χοντροτριμμενα
λίγη κανέλα σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το βούτυρο ,το σιμιγδάλι, και το αμύγδαλο σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Τα καβουρντίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ξανθύνει το αμύγδαλο. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, με τη ζάχαρη, και την κανέλα, και το προσθέτουμε ζεστό όπως είναι στο μείγμα με το σιμιγδάλι. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει το μείγμα. Τον σερβίρουμε ζεστό η κρύο σε μπολ πασπαλίζοντας αν θέλουμε με λίγη κανέλα.,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου