|
για 8 άτομα:
Χρόνος προετοιμασίας: 180 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 180 λεπτά
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Προετοιμασία:
1. Κοσκινίζετε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι με τη μπεϊκιν πάουντερ, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
2. Χτυπάτε σε άλλο μπολ το Βιτάμ με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτετε 2 αβγά και 1 κουταλιά από το μείγμα του αλευριού και χτυπάτε λίγο το μείγμα. Προσθέτετε τα υπόλοιπα αβγά κατά τον ίδιο τρόπο, ρίχνοντας 2 κουταλιές αλεύρι πριν ρίξετε το τελευταίο αβγό.
3. Προσθέτετε στο μπολ με το αλεύρι το ρούμι, τα ξύσματα πορτοκαλιού και λεμονιού, τα κερασάκια γκλασέ, τα κόντιτα και τις σταφίδες. Ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά οι σταφίδες και τα φρούτα με το μείγμα του αλευριού.
4. Αλείφετε με Βιτάμ μια βαθιά φόρμα για κέικ. Στρώνετε τη φόρμα στον πάτο και τις πλευρές με λαδόχαρτο αλειμμένο με Βιτάμ. Ρίχνετε στη φόρμα το μείγμα του κέικ, προσέχοντας να πάει το μείγμα και στις γωνίες της φόρμας. Ισιώνετε προσεχτικά την επιφάνεια το κέικ και βάζετε επάνω την αμυγδαλόψιχα σε κύκλους. Ψήνετε το κέικ 2 ώρες περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς ή ώσπου να μπήξετε τη μύτη ενός μαχαιριού στην επιφάνεια το κέικ και να βγει έξω στεγνή.
5. Όταν το κέικ κρυώσει εντελώς το βγάζετε από τη φόρμα και το βάζετε σε σχάρα. Ξεκολλάτε και πετάτε το λαδόχαρτο. Διατηρείται αρκετό καιρό καλά κλεισμένο σε κουτί.
1. Κοσκινίζετε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι με τη μπεϊκιν πάουντερ, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
2. Χτυπάτε σε άλλο μπολ το Βιτάμ με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτετε 2 αβγά και 1 κουταλιά από το μείγμα του αλευριού και χτυπάτε λίγο το μείγμα. Προσθέτετε τα υπόλοιπα αβγά κατά τον ίδιο τρόπο, ρίχνοντας 2 κουταλιές αλεύρι πριν ρίξετε το τελευταίο αβγό.
3. Προσθέτετε στο μπολ με το αλεύρι το ρούμι, τα ξύσματα πορτοκαλιού και λεμονιού, τα κερασάκια γκλασέ, τα κόντιτα και τις σταφίδες. Ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά οι σταφίδες και τα φρούτα με το μείγμα του αλευριού.
4. Αλείφετε με Βιτάμ μια βαθιά φόρμα για κέικ. Στρώνετε τη φόρμα στον πάτο και τις πλευρές με λαδόχαρτο αλειμμένο με Βιτάμ. Ρίχνετε στη φόρμα το μείγμα του κέικ, προσέχοντας να πάει το μείγμα και στις γωνίες της φόρμας. Ισιώνετε προσεχτικά την επιφάνεια το κέικ και βάζετε επάνω την αμυγδαλόψιχα σε κύκλους. Ψήνετε το κέικ 2 ώρες περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς ή ώσπου να μπήξετε τη μύτη ενός μαχαιριού στην επιφάνεια το κέικ και να βγει έξω στεγνή.
5. Όταν το κέικ κρυώσει εντελώς το βγάζετε από τη φόρμα και το βάζετε σε σχάρα. Ξεκολλάτε και πετάτε το λαδόχαρτο. Διατηρείται αρκετό καιρό καλά κλεισμένο σε κουτί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου