add

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

food+drink//ΑΡΝΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ



ΑΡΝΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
ΥΛΙΚΑ:

1-1.5 κιλό αρνάκι μπουτι η΄χερακι
    ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
   2 καροτα κομμενα ροδελες
    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    1 ποτηράκι κρασί κοκκινο
    1 ½ κουτί πολτός ντομάτας ή πολτός φρέσκιας ντομάτας
    1 κλωναρακι σελερι ψιλοκομμενο
   1 κ.σ.τοματοπελτε
    Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα,λίγο μπαχάρι,1 φύλλο δάφνης.
     ½  κ.γλ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Σε μια κατσαρολα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαριζουμε το κρέας μας. Προσθέτουμε το σκόρδο,το σελερι,τα καροτα και το κρεμμύδι να σωταριστούν και σβήνουμε με το κρασί.   Προσθέτουμε την ντομάτα , τα μπαχαρικά και τον τοματοπελτε αραιωμενο με λίγο νεράκι
Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και συμπληρωνουμε λιγο ακομα νερο σχεδον να σκεπαστει το κρεας.Αφηνουμε το φαγητο να σιγοβραζει για καμια ωρα περιπου να μαλακωσει το κρεας.
  Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας , ρύζι , τηγανιτές πατάτες, ή κάποιο ζυμαρικό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου