ΑΦΡΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΛΑ
ΥΛΙΚΆ:
•2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•1,1/3 κούπα γάλα
•2 αυγά
•1 βανίλια
•2 κσ.ζάχαρη
•3 μήλα
•προαιρετικά: λίγες σταφίδες
για το πασπάλισμα: λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
1.Πρώτα καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη (χοντρά).
2.Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη,μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα μήλα.
3.Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά για να ξεκουραστεί.
4.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο απλό λάδι (1-2 κσ.κάθε φορά) και με
ένα κουτάλι βάζουμε τη ζύμη στο τηγάνι τηγανίζοντας τις τηγανητές από
τις δυο πλευρές.
5.Σε μια πιατέλα τοποθετούμε όλες τις τηγανίτες και τις πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα
ΑΦΡΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΛΑ
ΥΛΙΚΆ:
•2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΥΛΙΚΆ:
•2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•1,1/3 κούπα γάλα
•2 αυγά
•1 βανίλια
•2 κσ.ζάχαρη
•3 μήλα
•προαιρετικά: λίγες σταφίδες
για το πασπάλισμα: λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
1.Πρώτα καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη (χοντρά).
2.Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη,μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα μήλα.
3.Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά για να ξεκουραστεί.
4.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο απλό λάδι (1-2 κσ.κάθε φορά) και με ένα κουτάλι βάζουμε τη ζύμη στο τηγάνι τηγανίζοντας τις τηγανητές από τις δυο πλευρές.
5.Σε μια πιατέλα τοποθετούμε όλες τις τηγανίτες και τις πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα
•2 αυγά
•1 βανίλια
•2 κσ.ζάχαρη
•3 μήλα
•προαιρετικά: λίγες σταφίδες
για το πασπάλισμα: λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
1.Πρώτα καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη (χοντρά).
2.Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη,μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα μήλα.
3.Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά για να ξεκουραστεί.
4.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο απλό λάδι (1-2 κσ.κάθε φορά) και με ένα κουτάλι βάζουμε τη ζύμη στο τηγάνι τηγανίζοντας τις τηγανητές από τις δυο πλευρές.
5.Σε μια πιατέλα τοποθετούμε όλες τις τηγανίτες και τις πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου